Renovera badrummet

Dags att renovera badrummet?

Ett nytt badrum ger hela hemmet ett lyft. Men det många saker att tänka på innan allt är klart. Börja med ett besök hos våra återförsäljare. Upplev hantverket i våra badrumsinredningar och känslan i varje detalj. Ta dig tid och känn efter vad som är viktigt för dig.

Gör en budget

Tänk igenom vad du behöver och bestäm vad badrumsrenoveringen får kosta. Förutom materialval och inredning, lägg till eventuella installationer av golvvärme, handdukstork och belysning. Ta höjd för nya rördragningar vid flytt av till exempel toalettstol och dusch.

Hantverkare?

Det är ditt ansvar att badrummet renoveras fackmannamässigt. Är du osäker på vad som krävs? Ta hjälp av en duktig hantverkare som har både försäkring och branschbehörighet. Ta alltid in flera offerter och se till att de skrivs efter besök på plats. Kontrollera referenser från tidigare uppdrag och att firman inte har några betalningsanmärkningar.

Tips för ett litet badrum

I det lilla badrummet är varje detalj viktig. Tänk igenom alla funktioner du vill ha men satsa också på det visuella uttrycket. Linjer som harmonierar bidrar till en fin helhet. En dusch med vikbara väggar eller en skärmvägg är bra alternativ i mindre badrum. Förvara flaskor och burkar i snygga hörnhyllor både i och utanför duschen. Och har du lägre takhöjd där duschen ska vara, välj en takdusch som kan monteras tätt mot taket.

Ny dusch i gammalt badrum

Har du tidigare haft ett gammalt badkar i en nisch i badrummet, kan du göra om det till en rymlig dusch. Med en nischlösning får du ett öppningsbart glasparti med eller utan fast vägg, saloonlösningen består av två dörrar. Vill du fortfarande kunna bada då och då, välj i stället ett hörnbadkar och komplettera med en badkarsvägg. Gamla badrum har inte alltid standardmått. Våra duschväggar kan snedkapas och måttanpassas utifrån badrummets specifika förutsättningar.

Dubbelt upp i stort badrum

Har du ett stort badrum är det en god idé att investera i ett dubbelhandfat. Det är skönt att slippa att trängas med varandra i badrummet på morgonen och det blir att lättare hålla ordning på allas saker. Är plats över huvud taget inget problem så titta på våra riktigt stora duschhörnor i briljantglas som placeras mitt på väggen. Tillsammans med dubbla duschar får du dessutom en härlig symmetri i rummet.

Macro Design

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.