Scandinavian chic

hemma hos Emilia Lindmark

En inspirerande renoveringssaga

Emilia Lindmark blev den lyckliga vinnaren av vår Instagram-tävling tidigare i år. Hennes pris, en stilren Empire-dusch, blev ett ovärderligt tillskott i hennes pågående badrumsrenovering. En omfattande renovering som Emilia var tvungen att göra efter en tidigare vattenskada som drabbade henens badrum.

En vattenskada tvingade oss att sätta i gång.

Under alla år vi bott här har vi haft egen brunn och avloppstank. När vi flyttade hit var drömmen " när vi får kommunalt vatten och avlopp gör vi badrummet ". Det tog ca 30 år. En vattenskada tvingade oss att sätta i gång. Det badrum som nu står klart var till en början vårt sovrum, blev sedan mitt arbetsrum, det är 10 kvm.

"Det vi möts av när vi öppnar dörren till badrummet är vår duschhörna och inbjudande atmosfär som gör att man bara vill stanna kvar."

Ett lyxigt badrum var vi värda

Min tanke var lugn, luft och lekfullhet. Färgerna lätta och jordnära, men förändringsbara genom ljus och årstid. Och lyx, det var vi värda! Med det utrymme vi hade kunde vi bygga ut 30 cm samt 20 cm på vardera duschväggen och sedan montera in Empire. Tanken fanns på dubbeldusch, men nej. Vill man duscha tillsammans finns på detta sätt gott om plats. En annan praktisk detalj var att här får man plats för badbaljan när man ska bada den lilla bebisen. Det där som vi saknade.

Följ Emilias blomstrande husdröm på instagram: emiliacronert

Ett kreativt hem

Jag och min man köpte vårat hus för ca 30 år sedan. Det var då ett fritidshus på 62 kvm. Vi fastnade framför allt för läget. Då var det ett fritidshusområde, beläget med skogen och lugnet som grannar och stan i en lagom avlägsen närhet. Nu har området förändrats, men skogen finns kvar. Då vi flyttade hit var det också för att jag skulle kunna odla, Bosse (med yrke musiker) skulle kunna spela och skapa musik och vi tillsammans skulle ha plats för både barn och djur.

Hemmet är ett Alice i Underlandet hem

Vår stil har så klart präglats av våra personligheter. Hemmet är ett Alice i Underlandet hem, lite knäppt och oförutsägbart. Det får inte kännas för tillrättalagt och inrutat, organiska mönster, djur och musik i detaljerna. Det ska vara levande. Gammalt och nytt. Vi går på impuls, samtidigt som jag har planen i huvudet och samlar på mig detaljer så det "sista finslipet" finns hemma, i väntan på att få sin plats. Det är en fin känsla att kunna omvandla den där köksbänken från 90 talet till något som passar oss just nu. Vi har fått otroligt mycket hjälp av vänner och det är ett hem som ska rymma familj och vänner.

Scandinavian chic?

Blir du inspirerad av Emilias " Scandinavian chic"-stil? Skapa ett badrum som ger en harmonisk och lockande atmosfär. Där du kombinerar lätta, jordnära färger med lekfullhet och en touch av lyx.

Hitta din stil

Linda renoverade badrummet i källaren

Hemma hos den digitala kreatören @knorkan, harmoniserar en lantlig stil i jordnära kulörer. Se hur hon förvandlat ett mörkt källarutrymme till en ljus och varm oas.

Besök nästa hem
Macro Design

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.