Slitstarka ytor i
badrummet med PVD

Vi tycker att produkter som finns i ett badrum ska vara lätta att göra
rent och hålla i många år framåt utan att bli slitna eller tappa sin nykänsla.
Det är därför vi PVD-behandlar flera av våra ytor, för att skapa hållbara badrum.

 

Vad är PVD-behandling?

PVD är en behandling som gör ytan på produkten extremt tålig för påverkan från andra material. Utan att gå in på alltför tekniska detaljer så innebär det helt enkelt att PVD-behandlade produkter har längre livslängd och behåller sin ytfinish. I ett badrum blir PVD ett riktigt supermaterial!

Förutom badrumsprodukter från Macro Design är andra vanliga användningsområden av PVD ytbehandling av borr och exklusiva märkesklockor.

 

Varför behövs det i mitt badrum?

Produkter i ett badrum utsätts oftare för kalk, smuts och avlagringar än andra ytor som du har hemma. Därför krävs det ofta en lite tuffare rengöring än i övriga hemmet som gör att vissa produkter inte är lämpliga att använda i ett badrum.

Ibland kan smutsen t.o.m. sitta så hårt att du blir frestad att ta till stålullen, något som kan vara ett riktigt förödande beslut då finishen kan bli skadad på exempelvis din nya blandare. I filmen visar vi skillnaden på en vanlig nickelbehandlad yta och den tåliga PVD-behandlingen, en ganska så stor skillnad om du frågar oss.

Macro Design håller i många år

Alla färgade beslag, gångjärn och blandare från Macro Design har en PVD-behandlad yta som är lätt att hålla ren utan att ytan repas och är därför lämplig att använda i ett badrum. Det gör att du kan känna dig trygg i ditt köp av produkter från Macro Design.

I filmen visar vi två till synes identiska produkter. Båda är gångjärn i svartkrom som ska sitta många år i en dusch, men skillnaden är att den ena är PVD-behandlad och den andra nickelbehandlad. Spoiler alert; det ena gångjärnet repas riktigt ordentligt.

Våra PVD-behandlade produkter

Duschserien Grace

Blandare & Duschset

Handdukshängare och andra badrumstillbehör

 
 
 
 
 
 

Läs vidare

Lättstädat duschglas med Cristalguard™

Med Cristalguard skapas ett skyddande lager på glaset som håller duschen fräsch en lång tid framöver

Säkert i badrummet med fukttrögt trä

Säkert i badrummet med fukttrögt trä

Alla delar i badrumsmöbler från Macro Design är tillverkade med fukttrögt trä. Det ger din badrumsinredning längre livslängd och det lämnar vi garanti på.