En säker och trygg duschvägg
med härdat glas

Är det säkert att använda glas i ett badrum och vilka olika typer finns det?
Vi har tillverkat duschväggar i över 30 år och har stor erfarenhet
av praktiska och säkra lösningar för svenska badrum.
Med rätt typ av produkter finns det inget att oroa sig för.

Varför härdat glas?

Vi använder enbart härdat glas i våra olika duschlösningar. Det gör vi för att det ger en överlägsen styrka och hållbarhet men även för om olyckan skulle vara framme så spricker inte glaset till långa vassa skärvor utan till tusentals små glasbitar. Vi CE-märker alla våra duschväggar, både för kvaliteten och din säkerhets skull.

En tempererad process

Före glaset genomgår härdningen, skärs och formas det till en duschvägg, eventuellt helt enligt dina unika önskemål. Efter att glaset genomgått processen går det nämligen inte att varken skära eller förändra glaset.
Glasen hettas upp till ca: 800 grader i en stor ugn och kyls snabbt ned för att skapa mekaniska spänningar i glaset som gör det både slagtåligt och starkt.

 

Testat och klart innan montering

Även om härdat glas är mycket säkrare än traditionellt glas händer det att glaset går sönder. Oftast i samband med montering om man råkar stöta emot kanten till exempel. Men även efter en härdningsprocess finns det en liten risk att glaset går sönder utan att något våld har påverkat glaset. Detta kallas för spontangranulering och är extremt sällsynt. Trots att de sker så sällan testar vi alltid glasets hållbarhet innan vi producerar och förpackar din duschvägg.

 

Läs vidare

Så rengör du dina duschväggar

Så rengör du dina duschväggar

Vi visar några få enkla knep som får dina duschglas att se nya ut en lång tid framöver

Dusch mitt på vägg

Dusch mitt på vägg

Vad kan kännas mer pampigt än att placera en stor walk-in-dusch mitt på väggen? Vi har flera modeller som kan få ditt badrum att kännas mitt i prick.

Säkert i badrummet med fukttrögt trä

Säkert i badrummet med fukttrögt trä

Alla delar i badrumsmöbler från Macro Design är tillverkade med fukttrögt trä. Det ger din badrumsinredning längre livslängd och det lämnar vi garanti på.