FRÅN IDÉ TILL FÄRDIGT BADRUM

@moeofsweden

Speil

 

 

Badrumsrenovering hemma hos Matilda

Macro Design har följt Matilda, den ena halvan av Moe of Sweden, och hennes familj under deras renovering av två badrum i nyinköpta huset i Sollentuna. Kul tycker vi!

- Vi har planerat renovering av både badrum och vår toalett. Jag har ju oftast ganska klara bilder i mitt huvud hur JAG vill ha det men vi är ju två om att bestämma. Eller ja, snarare tre stycken. Johan och jag brukar oftast ha väldigt lika smak så det brukar gå smärtfritt. Det ska ju kännas som vår stil och inte bara min för att jag är den som är inredningsintresserad.

- Vi kommer ha ett badrum med toalett, dusch och handfat på övervåningen och på nedervåningen blir det bland annat en tvättstuga i kombo med toalett och handfat.

Renoveringsarbetet har pågått under vintern och de två badrummen är nu klara.

 

Här kaklas det för fullt. Kakelvalet föll på ett tufft slaktarkakel med ljusgrå fogar. Tufft och snyggt!

Det här är Moe of Sweden

MOE of Sweden består av två systrar, Matilda och Olivia, båda med en stor passion för allt som hör hemmet till. Tillsammans driver de Instagramkontot @moeofsweden och inredningsbloggen moeofsweden.

Ta mig till moeofsweden

 

 

Så här såg badrummen ut innan och under rivning.

 

 

 

Badrum nr. 1

Efter många turer fram och tillbaka med material- färg- och möbelval är Matilda med familj klara med sitt badrum på övervåningen. Från ett 70-tals inrett badrum med bruntonade färger och separerat WC- och duschutrymme till ett enda stort, luftigt och modernt badrum med en känsla av det lilla extra.

Med kakel och klinker i ljusa färger ihop med en läcker färgvägg blev badrummet genast mycket fräschare.

Badrumsmöblerna har bytts ut till en ny vitlackerad kommod med ett skimrande handfat i tunt glas och ett gammalt slitet badkar har nu ersatts av en dusch med en måttanpassad duschvägg i glas. Beslag och väggfästen är i krom, liksom handdukshängarna som också är på plats.

Nu återstår bara lite piff kvar i det första nyrenoverade badrummet.

Ja, jag vill läsa mer

Produktval från Macro Design

Aura kommod med glastvättställ Edge i Briljantglas. Grace måttanpassad dusch och Chic handdukshängare.

 

 

 

 

Badrum nr. 2

Med nya krafttag och hjälp av hantverkare står nu även det andra badrummet på bottenvåningen klart för Matilda och hennes familj. Temat blev detsamma som på övervåningen med klinker, kakel och färg, men valet av badrumsinredningen blev åt den enklare stilen.

De föll för ett vägghängt tvättställ tillverkat av porslin, tillsammans med en tvättställsblandare i krom i något högre utförande. Som badrumsspegel valde familjen en spegel i svart ekfanér med en smart förstoringsspegel som sätts fast med en magnet. Idealisk vid till exempel sminkning, plockning av ögonbryn och rakning.

Badrummet blev något större än de hade trott med handfatet som tog minimalt med plats, något som de tyckte var positivt. Nu återstår det bara för familjen att sätta upp några badrumshyllor och lite piff, sedan är badrum nr. 2 färdigt.

Det har varit många svåra val och beslut att fatta under tiden som badrumsrenoveringarna har pågått, men de är dock väldigt nöjda med slutresultatet. De båda badrummen är nu helt uppfräschade och klara, endast några mindre detaljer är kvar att göra.

Är du intresserad av att se hur det går för Matilda och hennes fortsatta renoveringar och projekt. Läs då vidare på hennes inredningsblogg - moeofsweden. Massor av inspirerande läsning finns att läsa!

Ja, jag vill läsa mer

 

Produktval från Macro Design

Sand vägghängt tvättställ, blandare Axor Citterio M. Heart spegel i svart ekfanér och Flair förstoringsspegel.

 

 

 

Badrumsförvaring

Man kan aldrig få nog med förvaring av småprylar i badrummet. Se hur Matilda har löst det i sitt nyrenoverade badrum, där hon har köpt en vit Aura kommod från Macro Design.

Till kommoden ingick en lyxig och flexibel förvaring med flyttbara gummilackerade lådor och justerbara träfack. Lådorna går att lyfta upp för lättare rengöring.

Med tillhörande aluminiumfack finns det gott om plats för penslar, pennor och andra småprylar och det är lätt att lyfta ur och flytta facket.

Matilda valde även till ett eluttag som är smidigt för rakapparat, hårblås med mera.

Kolla den smarta lådförvaringen!

Produktval från Macro Design

 

Förvaringslåda till kommod med eluttag som tillval.

 

 

 

 

 

Badrumsrenovering före och efter

Matilda, den ena halvan av Moe of Sweden har gjort en tillbakablick på sitt badrumsprojekt.

Före renoveringen fanns det två separata utrymmen som under renoveringen slogs ihop till ett. Slutresultatet tyckte hon blev riktigt bra!

Det blev ett väldigt ljust och härligt badrum med de stora måttbeställda duschväggarna i glas från Macro Design, som låter ljuset från fönstrena komma in och lyser upp hela rummet.

Det gamla handfatet ersattes med Aura, en kommod med ett handfat i Briljantglas, som också kommer från Macro Design. Ett snyggt och annorlunda handfat med stora lådor och flexibel lådinredning.

För fler före-och-efter bilder och mer läsning om Matildas tankar kring material-och färgval, besök hennes inredningsblogg - moeofsweden.

Se alla före-och-efter bilder här!

 

 

 

 

 

 

Unik duschlösning

Att skapa sitt eget drömbadrum kan ibland falla på en sådan enkel sak som att hitta en speciell duschlösning, i ett unikt mått eller som Matilda två fönster att ta hänsyn till. Då är en skräddarsydd dusch en bra lösning.

Badkaret som fanns i det gamla badrummet kastades ut och Matildas familj har nu ersatt den med en hel duschvägg som är från vägg till vägg. Det är en måttbeställd duschvägg med dörr från serien Grace med det klaraste glaset på marknaden - Briljant!

Med klarglaset som ger en gnistrande vacker effekt upplevs badrummet väldigt rymligt även om duschutrymmet är stort.

Pricken över i:et är de exklusiva beslagen som är helt släta utan synliga skruvar vilket ger ett extra exklusivt och sobert uttryck. Dessutom enkla att hålla rena!

Se den unika duschlösning här!

 

Produktval från Macro Design

 

Måttbeställd vägg och dörr från duschserien Grace.

 

 Badrum före och efter renoveringen.

 

Skräddarsytt helt efter dina önskemål

Måttbeställ din dusch. Macro Design skapar precis den dusch som du vill ha - vi har över 30 års erfarenhet av att uppfylla våra kunders duschdrömmar. Har du ett snedtak i ditt badrum eller vinklar och vrår som känns omöjliga att utnyttja till något bra? Vi hjälper dig gärna med att hitta en unik duschlösning där du kan nyttja hela ditt utrymme i badrummet.

Läs mer eller måttbeställ din dusch här

 

 

 

Badrumsserie Aura

Aura är en exklusiv, sofistikerad serie med edge för den trendmedvetne med vackra fasade kanter som elegant integreras i möbeln. Designade tvättställ och lyxiga benstativ som skapar en känsla av det lilla extra och som gör den helt unik. Aura är en serie som ger dig svensk design och kvalitet i världsklass. En premiummöbel som det verkligen strålar om.

Skapa din egen stil i badrummet genom att välja din personliga favorit bland våra Aura kommoder som finns i tre storlekar och två färger. Till Auraserien kan du komplettera med något av våra spegelskåp eller speglar som finns i flera olika bredder och utförande.

I Aura möbelserie kan du välja mellan tre vackra tvättställ, två porslinstvättställ och ett glastvättställ. Det supertunna Light 8 mm är helt unikt och slimmat med ett toppmodernt, minimalistiskt uttryck. Light 14 mm, ett tunt snyggt tvättställ. Edge glastvättställ, ett trendigt lyxigt tvättställ i Briljantglas med en gnistrande effekt.

Läs mer om Aura

 

 
 
 

 

 

Skräddarsytt helt efter dina önskemål

Måttbeställ din dusch. Macro Design skapar precis den dusch som du vill ha - vi har över 30 års erfarenhet av att uppfylla våra kunders duschdrömmar. Har du ett snedtak i ditt badrum eller vinklar och vrår som känns omöjliga att utnyttja till något bra? Vi hjälper dig gärna med att hitta en unik duschlösning där du kan nyttja hela ditt utrymme i badrummet.

Möjligheterna är oändliga, det är bara fantasin som sätter gränser. Leta fram papper och penna, gör din skiss och skicka den till Macro Design eller din närmaste återförsäljare så hjälper vi dig med resten!