RENOVERA BADRUM

Dags för badrumsrenovering?

Här kommer några bra tips att tänka på för att skapa ditt drömbadrum för dina behov och förutsättningar.

 

Budget   Badrumsyta   Dusch och badkar   Badrumsmöbler och förvaring   Spegel   Belysning   Materialval och kvalitet   Blogg Moe of sweden

Macro Design Crown kommod i ek
 
 
 

 

 
 

Budget

Badrummet kan lätt bli en av de större kostnaderna som du har vid en husrenovering. Därför är det klokt att i ett tidigt stadium planera och göra upp en budget på vad badrumsrenoveringen får kosta. Förutom materialval och inredning behöver du fundera på om det är några nya rördragningar för flytt av till exempel toalettstol och dusch, installation av golvvärme, handdukstork och belysning.

 

Hantverkskostnader?
Har du själv inte de kunskaper som krävs är det alltid bäst att ta hjälp av en hantverkare som är kunnig i området och som har både försäkring och branschbehörighet. Fuktskador är ett av de största problemen i ett hus.
Kostnaderna vid en badrumsrenovering drar lätt iväg – det är ett större projekt än vad man tror, men med en god planering och genomtänkt inredning är det lättare att uppskatta vad ditt drömbadrum kommer att gå på.

Grace dusch med perfekta detaljer
 
 

 

 
 

Badrumsyta

Har du konstiga vinklar och vrår, snedtak, fönster eller kanske ett lågt tak? Planera alla utrymmen som finns och vad du behöver eller måste få plats med. Att hitta de fasta punkterna i badrummet kan underlätta planeringen.

Till exempel bör en dusch vara minst 80x80 cm i ståyta för att du ska få ett komfortabelt duschutrymme. Utrymmet för toalett 80 cm bred och ca 120 cm djup. Och se till att dörren till badrummet kan öppnas utan besvär oavsett om du står inne eller utanför badrummet.

Har du ett stort badrum kan du ta ut svängarna rejält i inredningen. Skapa olika ”rum” i ditt badrum kan vara ett tips för att inte ditt badrum ska upplevas för kalt och sterilt. I ett litet badrum kan det behövas mer planering. Men bara för att badrummet är litet så betyder det inte att funktion, förvaring och känslan behöver bli lidande.

 

Fler artiklar:

Stort badrum gigantiska möjligheter
Inred ett litet badrum

Macro Design Badrumsrenovering litet badrum
 
Macro Design Badrumsrenovering stort badrum
 
 

 

 
 

Dusch och badkar

När du planerar ditt nya badrum är duschen en viktig del. Fundera på vilka dusch- och badmöjligheter som ska finnas i ditt badrum; duschvägg, duschhörna, duschdörrar, duschkabin eller något annat. En dusch används regelbundet och ofta flera gånger om dagen. Med ett bra duschval får du inte bara det funktionella utan även en snygg möbel i ditt badrum.

 

Glas
Duschen har ofta en framträdande plats i badrummet och glaset är en viktig detalj för helheten. På marknaden finns många olika glasalternativ såsom klart, tonat, frostat och halvtonat glas. Fundera på hur du vill framhäva din dusch i ditt nya badrum.

För att du ska få en säker duschvägg välj en dusch med härdat glas. Det ger en överlägsen styrka och hållbarhet men även en pålitlig och trygg duschvägg om olyckan skulle vara framme. Glaset spricker inte till långa vassa skärvor utan till tusentals små glasbitar.
På Macro Design CE-märker vi alla våra duschväggar, både för kvaliteten och för din säkerhets skull.

 

Macro Design tipsar

Unika duschlösningar
Om du har snedtak i ditt badrum eller vinklar och vrår som känns omöjliga att utnyttja till något bra. Hos Macro Design kan du välja en unik duschlösning så kan du nyttja hela ditt utrymme i badrummet. En måttanpassad dusch skräddarsys helt efter dina önskemål.

Måttanpassad dusch
 

I Macro Designs standardsortiment finns också U-duschar som kan placeras mitt på väggen eller vid ett fönster.

Möjligheterna är oändliga, det är bara fantasin som sätter gränser.

 

Dusch och badkar i ett
Duschbadkaret Divine från Macro Design kan vara den perfekta lösningen för dig som har ett litet badrum och vill ha både dusch och badkar. Duschbadkaret är smidigt och praktiskt med rejält med duschutrymmet då karet är utformat med en smalare del och en bredare del. Komplettera med fördel en skärmvägg eller duschhörna till duschbadkaret.

 

Fler artiklar:

Dusch mitt på vägg
Fönster i duschen? Inga problem
Duschväggar med härdat glas
Duschbadkar Divine – dusch och badkar i ett

Macro Design Badrumsrenovering litet badrum
 
Macro Design Badrumsrenovering stort badrum
 
Macro Design Badrumsrenovering stort badrum
 
 

 

 
 

Badrumsmöbler och förvaring

Vad har du för förvaringsbehov i ditt badrum? Planera och välj detaljer med omsorg. Med genomtänkta lådor i din kommod slipper du lådkaoset och istället får du plats med dina grejer och lite till. Med en smart lådinredning får du dessutom en bra översikt över dina prylar och ett trevligt badrum att vistas i.

Sidoförvaring
För dig som vill ha extra förvaringsutrymme i ditt badrum finns det högskåp, spegelskåp och snygga vägghyllor i olika bredder och utföranden att köpa till. Praktiskt och snyggt!

 

Macro Design tipsar

Spegelskåp
Ett spegelskåp är den perfekta lösningen för dig som är i behov av extra förvaring i ditt badrum. I Macro Designs spegelskåp finns dessutom en smart avdelad hyllsektions för höga produkter och ett diskret placerat eluttag.

Duschhyllor
Även i duschen finns det smarta lösningar att välja till som döljer dina duschprodukter med stil. I Macro Designs sortiment finns två förvaringslösningar för duschen - duschhyllorna Air och Free, som erbjuder mycket förvaring på ett snyggt sätt. Duschhyllorna döljs med en front och duschutrymmet förblir snyggt och städat.

 

Fler artiklar:

Smart förvaring i badrummet

 
Macro Design förvaring Crown vit kommod
Macro Design spegelskåp med belysning
Macro Design duschhylla Air
Macro Design förvaring och hyllor
 
 

 

 
 

Spegel

Tänk vad viktig spegeln eller spegelskåpet är för badrummet och för dig. Efter tandborstningen, inför festen, innan du drar till jobbet. Den ska fungera alla tider på dygnet och skapa helhet och rymd i ditt badrum.

En spegel ska också passa tillsammans med övrig belysning och matcha din badrumsinredning.

Välj spegel med omsorg och du kommer att få ett funktionellt badrum som du garanterat kommer att trivas i.

Macro Design tipsar

Sminkspegel/ förstoringsspegel
Komplettera med en sminkspegel som förstorar 5x och är idealisk vid sminkning, rakning eller när du sätter i eller tar ur dina kontaktlinser.

 

Fler artiklar:

Speglar för alla tillfällen

Macro Design speglar
 
Macro Design rund spegel
Macro Design sminkspegel förstoringsspegel
Macro Design spegelskåp med ramp-belysning
 
 

 

 
 

Belysning

Belysning i badrummet är inte bara en bra funktion utan skapar också en skön stämning och är en viktig del i hur du upplever ett badrum. Jobba med olika typer av ljuskällor såsom stämningsbelysning, sminkbelysning och allmänbelysning.

IP-beteckning
Viktigt att tänka på är att belysningen har rätt IP-beteckning, det vill säga rätt säkerhetsklass.

Installation av belysning måste enligt lag utföras av en behörig elektriker.

Macro Design tipsar

LED-belysning
Oavsett vilken belysning du väljer till Macro Designs speglar och spegelskåp är det LED-belysning av högsta kvalitet med dimbar ljusstyrka och justerbar ljustemperatur.

Lådbelysning
Lys upp din kommod med en snygg invändig belysning. Belysningen styrs av en sensor som tänder belysningen automatiskt när lådan öppnas.

Macro Design spegelskåp med belysningsram

Macro Design lådbelysning
 
 

 

 
 

Materialval och kvalitet

Att renovera ett badrum är tidskrävande med många val och beslut som ska fattas. Vilka material som passar i ditt badrum är en fråga om tycke och smak. Här har du möjlighet att ta ut svängarna och förändra stilen och skapa just ditt personliga drömbadrum med spännande färg- och materialval.

Våtrumstapet, våtrumsfärg, plastmatta, kakel och klinker. Det finns en mängd olika material som du kan välja på. Vad som skiljer dem åt är både pris och tillvägagångssätt.

Macro Design tipsar

Tänk på att produkterna i ett badrum ofta utsätts för fukt och vatten, det är därför viktigt att materialen som används där är anpassade för detta. Till exempel är alla Macro Designs möbler; lådfronter och stommar i kommoder, spegelskåp, högskåp och hyllplan tillverkade helt i fukttrögt trä och är därför ytterst lämpliga att ha i ett badrum. Dessutom är alla luckor behandlade med UV-lack som gör möblerna extra tåliga mot vatten. Det ger din badrumsinredning längre livslängd.

Trämöbler som inte är behandlade för att klara ett badrums fuktiga klimat kommer snabbt att svälla och bli fula även vid normal användning. Medans en kvalitetsmöbel med fukttrögt trä håller för användning i många år framöver.

Fler artiklar:

Säker kvalitet med fukttrögt trä

Macro Design grått badrum badrumsinspiration

Fukttrögt trä
 
 

 

 
 

Från idé till färdigt badrum

Blogg @moeofsweden

 

Macro Design har fått möjligheten att följa Matilda, den ena halvan av Moe of Sweden, och hennes familj under deras renovering av två badrum.

Matildas badrumsrenovering
Badrumsrenovering Moe of Sweden